Home

Article  aparegut al Periodico de Catalunya el 7 de gener de 2014:

El doctor Josep Martí Valls, coordinador del Grup de mediambient i salut del CAPS (Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris) adverteix dels “Perills de la crema de biomassa”

Malgrat que és percebuda com una font d’energia neta, la combustió de matèria orgànica és contaminant i afecta la salut.

En aquest article, J. Martí explica els principals tòxics emesos per una planta d’incineració de biomassa, com són les partícules en suspensió i els òxids de nitrogen, i com passen al medi, a les cadenes tròfiques, als aliments i arriben finalment a les persones.

I narra els danys coneguts per a la salut humana derivats d’absorbir els contaminants produïts per la combustió de biomassa,  enumerant diverses afeccions respiratòries, malalties cardiocirculatòries, efectes neurològics, càncers de diverses localitzacions, efectes endocrins, i mortalitat prematura.

Finalment, després de qüestionar el rendiment energètic de la biomassa davant els costos ambientals i per la salut humanes, acaba desaconsellant la utilització de la biomassa per a la producció d’energia elèctrica, considerant també la poca eficiència d’aquesta, i s’oposa a l’autorització de grans instal.lacions industrials de crema de biomassa per fer electricitat. En canvi, proposa com a alternativa la seva utilització forestal local, en petites instal.lacions de calor domèstiques , municipals, etc.

Podeu llegir l’article citat, clicant a l’enllaç següent:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s