Home

13/11/2012. El GOB acusa el PP de condemnar el futur de Mallorca a la incineració.

Més contaminació (emissions, aigües i sols); risc elevat per a la salut pública; dany irreperable a la imatge turística de Mallorca; falsa promesa d’estabilització de la tarifa…guanys garantits per TIRME.

EL GOB adverteix del greu error que suposa l’increment de la incineració. Entram dins una deriva sense precedents pel que fa a la sostenibilitat i ens allunyam de l’excelència com a destinació turística, per convertir-nos en el femer d’Europa cremant el fems que altres països no volen.

Mallorca: sun&waste. Imatges de l’acció de rebuig avui al Parlament

_______________________________________________________________________________________

Els arguments són molts i la petició als responsables polítics, molt clara: rebutgin la importació de residus tractats, impulsin una Llei de Residus valenta que prioritzi els objectius ambientals i econòmics i garanteixi la salud pública dels ciutadans i un futur en el que Mallorca pugui ser capdaventera en sostenibilitat en tots els seus àmbits.

Aquesta és l’operació política més perversa de sotmetiment de l’interès general als interessos lucratius d’una empresa privada, TIRME – concessionària única i exclusiva de la gestió del fems a Mallorca – malgrat els impactes socials, ambientals, de imatge turística i de salut que van lligats al pervers negoci de la incineració de residus, dels darrers anys.

EL GOB ha fet aquesta petició, clara i contundent, reunint-se amb la Consellera Soler i la diputada del PP, Virtudes Marí la setmana passada, fent-los arribar una carta i un document en el que es desmunten els suposats beneficis de la importació de fems, amb l’objectiu de que reconsiderassin in extremis i abans de l’aprovació de la llei al Parlament, l’impuls de la importació de residus i l’increment de la incineració. Els demanàvem que, en un exercici de responsabilitat i atenent l’interès general, contrastassin la informació que els dona TIRME per a justificar la suposada “necessitat” d’importar residus i donassin transparència a tot el procés (d’on vendran els fems, com estan les negociacions, com està la modificació del Pla Director Sectorial, com estan les tramitacions administratives, que passarà amb les cendres i escòries generades pel procés, com garanteixen la importació de residus a llarg termini, etc….) garantint la informació i participació pública en una decisió que afecta el futur ambiental, econòmic, social i de salud de tots els ciutadans de Mallorca.

Però els nostres polítics tiren endavant, condemnant el futur de Mallorca a benefici del monstre engendrat per TIRME (40% ENEL-propietària d’Endesa/Gesa-, 20%Iberdrola, 20% FCC – que va construir els dos nous forns de la incineradora i el 20% Urbasser).

 

Mallorca: sun&waste. La campanya continua, necessitam el teu suport.

Avui el GOB ha fet una acció directa davant del Parlament de les Illes Balears per denunciar la importació i l’increment dels residus incinerats a Mallorca i denunciar que el sistema de gestió de residus és una estafa, talment com l’operació d’importar residus impulsada per TIRME.

El GOB i les entitats veïnals continuen la campanya alentant a la mobilització social i el suport de persones simpatitzants amb la causa que s’hi vulguin implicar.Continuam fent xerrades per tots els municipis de Mallorca i avaluant totes les possibilitats a l’abast per aturar el procés malgrat l’aprovació de la llei i revertir el planejament en termes de gestió dels residus que aposti pel tancament progressiu de la incineradora de Son Reus en comptes de perpetuar el seu funcionament convertint-nos en el femer d’Europa. Podeu consultar els calendari i accions previstes al blog de la campanya o a la web del GOB.

 

 

Anuncis

One thought on “Acció directe del GOB avui al Parlament

  1. buenas!! me llamo Pep, y estuve en la primera concentración en el Joan March, y al finalizar me quedé hablando con varios representantes de vuestro grupo, Os comenté una idea que tenía: concentrarnos con bolsas de basura simuladas y pancartas a las puertas del Parlament…y mira por donde, he visto vuestra noticia, y aunque la haya visto tarde y no haya podido participar, me alegro mucho de que tuviérais en cuenta mi propuesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s