Home

No hi ha tecnologia segura d’incineració de residus, tota activitat d’incineració te uns impactes a la salut, de les persones i al medi ambient: l’atmosfera no s’ha d’utilitzar com un gran abocador. Aquesta no és la solució.

La incineració amb recuperació d’energia és un sistema de tractament tèrmic de poca eficiència energètica, malbaratador de recursos material i energia, productor de tòxics que no existeixen al medi, desincentivador del reciclatge i amb poca capacitat de generar treball i sostenibilitat.

Metges i científics reafirmen que hi ha un reconeixement internacional del món científic en assegurar que la incineració causa afectacions a la salut amb nombrosos estudis científics que ho corroboren —estudis publicats en revistes o organismes de rigor científic reconeguts pel mon científic. (Vegeu el recull d’estudis i informes que han aportat els metges i científics en la documentació que podeu descarregar de la web del CEPA-EdC).
http://www.cepa.cat/index.php/noticies/items/19.html

Qualsevol tipologia d’incineració comporta impactes a la salut i al medi ambient, encara que siguin de nova generació. Solament serien un sistema innocu si tinguessin emissió zero, per la qual cosa és inviable.
(Vegeu les declaracions dels metges : http://ecologistes.cat/documents/opinioincineraciosalut.pdf)

La incineració no mitiga l’escalfament global malgrat que els partidaris de la incineració afirmen que és una bona opció per fer front al canvi climàtic perquè no produeix emissions de CO2 i és generadora d’energia renovable:

a. Les incineradores produeixen fins 2 cops més gasos d’efecte hivernacle per KWh en la generació d’electricitat que les plantes de carbó 1

b. Els càlculs que fan els defensors de la incineració no comptabilitzen el 40- 50% de les emissions de CO2 de la incineració , ja queconsideren que es tracta de carbó biogènic, neutre segons el cicle del carboni.

c. L’eficiència energètica d’una incineradora no supera el 22% en generació d’electricitat o el 50% en cicle combinat.

d. Si tots els països europeus aconseguíssim arribar al 65% de recuperació de deixalles, la disminució de GEH seria de 247 MTn CO2 (equivalent a treure de la carretera 87.000.000 cotxes cada any)

e. Cada tona de residus reciclada estalvia 7 cops és CO2 que si s’aboca i 18 cops si s’incinera en les plantes més sofisticades (piròlisi, termòlisi,..)

f. El carbó biogènic és millor compostar-lo o reciclar-lo, ja que el que no només se n’eviten les emissions sinó que es facilita el segrestament de carboni al sòl.

g. La incineració produeix energia ineficientment, destrueix recursos escassos (materials i immaterials!) i perpetua un sistema d’usar i llençar totalment insostenible.

h. El canvi climàtic demana un canvi de paradigma en la gestió de recursos: Una economia de “Residu zero”.
i. Ja que si es els residus és reciclen s’estalvia entre un 3 i 5 cops més d’energia que la que produeix amb una incineradora

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s